Fietsverhuur & fietsen in de gemeente Castricum

Fietsen en fietsverhuur

U kunt genieten van diverse fietstochten in de gemeente Castricum. Heeft u nog geen fiets en wilt u er één huren? Kijk dan hieronder bij fietsverhuur in Castricum. In het Noord-Hollands Duinreservaat en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt ruim 100 kilometer verhard fietspad. Voor een bezoek aan het Noord-Hollands Duinreservaat heeft u wel een duinkaart nodig​. Brommers en snorfietsen zijn hier niet toegestaan. Mountainbikes zijn alleen toegestaan in het Noord-Hollands Duinreservaat. Om hinder en gevaar voor andere recreanten (en andersom) te voorkomen, en ook om de natuur te beschermen, gelden er regels voor mountainbikes. U kunt er ook voor kiezen om in het Noord-Hollands Duinreservaat mooie bos & duinwandelingen te gaan maken.

Fietsroutes en fietsrouteplanner

U kunt gemakkelijk uw fietsroutes plannen met de fietsrouteplanner

Pontjes fietsroute Noord-Holland

Bij twee pontjes in deze route moet u zelf overvaren door aan een lier te draaien. Leuk om met (oudere) kinderen te gaan doen! Onderweg komt u langs natuurgebieden, dijken, molens, gemalen en dorpen als Castricum, Akersloot en de Woude. Hier kunt u ook goed uitrusten en gezellig wat eten en drinken bij één van de leuke restaurants of cafés.

De pontjes in de route zijn:

  • 56 : autoveer Akersloot-Schermerdijk
  • 59: fiets-/voetveer Spijkerboor-De Rijp
  • 89: zelfbedienings fiets-/voetveer Oost Knollendam-Starnmeerpolder
  • 87: zeflbedienings fiets-/voetveer ‘Molletjesveer’ Krommenie-Wormerveer.

Fietsen rondom de Hortus-Bulborum in Limmen

De Hortus Bulborum is ook uitstekend te bezoeken met de fiets. Deze museale tuin ligt ca. 100 mtr. verwijderd van Knooppuntenbord no. 18. Van hieruit kunt u, uw eigen fietsroute middels de bekende ANWB knooppunten samenstellen of de borden volgen. De Hortus Bulborum is uitstekend te bezoeken met de fiets. In Kennemerland bevinden zich talrijke prachtige fietsroutes.

Fiets huren in de Gemeente Castricum

U kunt op verschillende plaatsen binnen de gemeente Castricum een fiets huren. Wilt u graag voor een e-bike of bakfiets of een tandem gaan, dan zijn er ook daarvoor een aantal plaatsen waar u daarvoor terecht kunt. Hieronder zijn een aantal fietsverhuur plaatsen aangegeven:

Duinkaarten kopen in Castricum

Direct online duinkaarten kopen bij PWN

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..