Castricum Radio en TV

  1. Home
  2. Castricum Radio en TV
Filter

Castricum Live Televisie

Televiesie Omroep Castricum live

In het digitale pakket van Ziggo kun je naar ons luisteren via kanaal 921. Dit kan in Castricum, Limmen, Akersloot en De Woude, maar ook in een groot deel van Noord-Holland.

Castricum Radio Zender Frequenties

Radio Omroep Castricum

Online

Smartphone

Ether

  • Castricum105 is in de hele regio (grofweg tussen Alkmaar en het Noordzeekanaal) te beluisteren via de etherfrequentie 105.0 FM.

Stichting Omroep Castricum

Stichting Omroep Castricum

Organisatie Omroep Castricum bestaat uit het radiostation Castricum105, het televisiekanaal C-TV. De websites Castricum105.nl en C-TV.nl zijn samengevoegd en vanaf heden bereikbaar via Omroepcastricum.nl. Op 1 maart 1995 zag Stichting Omroep Castricum het levenslicht. In eerste instantie werd er alleen radio gemaakt (Castricum105). En op 1 september 2008 startte ook de televisiezender C-TV.

Omroep Castricum is de lokale multimediale instelling voor gemeente Castricum. De stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers en heeft als doel het verzorgen van lokale radio- en tv-programma’s met diversen nieuws items en muziek. Hoofdzakelijk lokaal nieuws vanuit de gemeente Castricum (woonkernen Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude). Het doel van de omroep is om de lokale bevolking te voorzien in de informatie-, culturele- en educatieve informatiebehoefte.

De omroep wordt mogelijk gemaakt door zo’n 60 vrijwilligers. Deze zijn actief in het Programma Bepalend Orgaan en het dagelijks bestuur, de redactieraad, en uiteraard als programmamaker. Maar ook zijn er vrijwilligers actief voor de nieuwsredactie, onderhoud aan apparatuur, automatisering en de website.

Lees hier meer

Televisie

C-TV is de televisiezender voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude. C-TV was te vinden op het analoge kanaal van je televisie, in Castricum op Kanaal 45, in Akersloot, Limmen en de Woude op Kanaal S12. Het achtergrondgeluid van de kabelkrant was van de uitzendingen van Castricum105. In het digitale pakket van Ziggo kun je naar ons luisteren via kanaal 921. Dit kan in Castricum, Limmen, Akersloot en De Woude, maar ook in een groot deel van Noord-Holland.

Op C-TV staat het laatste lokale en regionale nieuws, sportnieuws, cultureel nieuws, nieuws van gemeente Castricum aangevuld met veel foto’s. Daarnaast worden er regelmatig documentaire’s uitgezonden, elke maand kunt u kijken naar Couleur LoCALe, de talkshow van Omroep Castricum. De documentaires worden in eigen productie gemaakt of aangeleverd door verenigingen en instellingen. C-TV wordt door de eigen centrale nieuwsredactie dagelijks onderhouden.

Voor vele instellingen en verenigingen is dus C-TV een prachtig medium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Vanzelfsprekend is C-TV voor de kijker een attractieve en mooie nieuwsbron.

Heb je een uitzending gemist? Kijk op ons YouTube kanaal.

Radio

Castricum105 zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit. De uitzendingen zijn in stereo tot ver in de regio te beluisteren via de etherfrequentie 105.0FM en op twee kabelfrequenties namelijk 104.5FM voor Bakkum & Castricum en 89.0FM voor Akersloot, Limmen & De Woude.

Indien er geen live-uitzending is, zendt Castricum105, non-stop muziek en informatie uit. De live-programma’s die uitgezonden worden zijn variërend van informatieve muziekprogramma’s, nieuws- en actualiteitenprogramma’s tot bijvoorbeeld sport, interview- en jongerenprogramma’s.

Programma’s die dagelijks te beluisteren zijn, zijn onder te verdelen in muziek, informatie en actualiteiten, infotainment, locatie, sport, culturele en educatieve programma’s. De uitzendingen worden verzorgd vanuit de studio, gelegen aan de Jan van Nassaustraat 6 in Castricum. Daarnaast heeft Castricum105 de mogelijkheid om vanaf alle locaties in het verzorgingsgebied locatie-uitzendingen te maken of verslaggeving te doen.

  • Live Webcams

    Wordt het al druk op het strand? Bekijk hier onze selectie van live streaming webcams aan het strand. Lees verder

  • Het Strand

    Een heerlijk dagje Castricum aan zee? Lees hier alles over het Castricumse strand. Lees verder

  • Het Weer

    Korte of lange broek, zonnebril of regenpak? Bekijk de weersverwachting voor Castricum. Lees verder

  • Castricum Blog

    Blijft u graag op de hoogte van alle nieuwtjes in Castricum? Lees verder

  • Nieuws

    Altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws over Castricum en omgeving. Lees verder

  • Gemeentezaken

    Gemeentehuis online. Bekijk hier alle praktische en handige gemeente informatie. Lees verder

  • Evenementen

    Zin in een dagje gezelligheid? Bekijk hier wat voor leuke dingen u kunt gaan ondernemen. Lees verder