Castricum Radio en TV

 1. Home
 2. Castricum Radio en TV
Filter

Castricum Radio en TV live

Radio Castricum105 live

Castricum Radio en TV Zender Frequenties

Radio Omroep Castricum

Online

Ziggo Analoog

 • In Castricum en Bakkum stemt u af op frequentie 104.5 FM.
 • Limmen, Akersloot en De Woude stemt u af op 89.0 FM.

Ziggo Digitaal

 • Castricum en Bakkum kunt u Castricum105 ontvangen via het digitale kanaal 916.
 • Limmen, Akersloot en De Woude luistert u via kanaal 921.

KPN, XS4ALL en Telfort

 • Klanten van KPN, XS4ALL en klanten van Telfort met een witte afstandsbediening kunnen naar Castricum105 luisteren via kanaal 1159.

Telfort, Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte en Solcon

 • Klanten van Telfort met een zwarte afstandsbediening en klanten van Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte en Solcon luisteren naar Castricum105 via kanaal 3183.

Smartphone

Ether

 • Castricum105 is in de hele regio (grofweg tussen Alkmaar en het Noordzeekanaal) te beluisteren via de etherfrequentie 105.0 FM.

Castricum C-TV

C-TV Online

 • C-TV is wereldwijd te bekijken.

Ziggo Analoog

 • Bakkum en Castricum via kanaal 45
 • Akersloot, Limmen en De Woude kijkt u via kanaal S12.

Ziggo Digitaal

 •  Castricum en Bakkum kijkt u naar C-TV via kanaal 41.
 • Limmen, Akersloot en De Woude kijkt u naar C-TV via Ziggo kanaal 46

Tele2

 • Tele2 heeft een handleiding op de website staan waarin wordt uitgelegd hoe u naar C-TV kunt kijken en naar Castricum105 kunt luisteren. Bekijk hier voor meer informatie.

KPN, XS4ALL en Telfort

 • Klanten van KPN, XS4ALL en klanten van Telfort met een witte afstandsbediening kunnen naar C-TV kijken via kanaal 1459.

Telfort, Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte en Solcon

 • Klanten van Telfort met een zwarte afstandsbediening en klanten van Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte en Solcon kijken naar C-TV via kanaal 2172.

Stichting Omroep Castricum

Stichting Omroep Castricum

Organisatie Omroep Castricum bestaat uit het radiostation Castricum105, het televisiekanaal C-TV en de websites Castricum105.nl en C-TV.nl. Op 1 maart 1995 zag Stichting Omroep Castricum het levenslicht. In eerste instantie werd er alleen radio gemaakt (Castricum105), maar op 1 september 2008 startte de televisiezender C-TV.

Omroep Castricum is de lokale multimediale instelling voor gemeente Castricum. De stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers en heeft als doel het verzorgen van lokale radio- en tv-programma’s voor bewoners van de gemeente Castricum (woonkernen Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude). Het doel van de omroep is om de lokale bevolking te voorzien in de informatie-, culturele- en educatieve informatiebehoefte.

De omroep wordt mogelijk gemaakt door zo’n 60 vrijwilligers. Deze zijn actief in het Programma Bepalend Orgaan en het dagelijks bestuur, de redactieraad, en uiteraard als programmamaker. Maar ook zijn er vrijwilligers actief voor de nieuwsredactie, onderhoud aan apparatuur, automatisering en de website.

Lees meer

Televisie

C-TV is de televisiezender voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude. C-TV is te vinden op het analoge kanaal van je televisie, in Castricum op Kanaal 45, in Akersloot, Limmen en de Woude op Kanaal S12. Het achtergrondgeluid van de kabelkrant is van de uitzendingen van Castricum105. Sinds maart 2012 is C-TV ook via het digitale pakket van Ziggo te bekijken. Bakkum en Castricum via Kanaal 41, Akersloot, De Woude en Limmen via Kanaal 46.

Op C-TV staat het laatste lokale en regionale nieuws, sportnieuws, cultureel nieuws, nieuws van gemeente Castricum aangevuld met veel foto’s. Daarnaast worden er regelmatig documentaire’s uitgezonden, elke maand kunt u kijken naar Couleur LoCALe, de talkshow van Omroep Castricum. De documentaires worden in eigen productie gemaakt of aangeleverd door verenigingen en instellingen. C-TV wordt door de eigen centrale nieuwsredactie dagelijks onderhouden.

Voor vele instellingen en verenigingen is dus C-TV een prachtig medium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Vanzelfsprekend is C-TV voor de kijker een attractieve en mooie nieuwsbron.

Heb je een uitzending gemist? Kijk op ons YouTube kanaal.

Radio

Castricum105Castricum105 zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit. De uitzendingen zijn in stereo tot ver in de regio te beluisteren via de etherfrequentie 105.0FM en op twee kabelfrequenties namelijk 104.5FM voor Bakkum & Castricum en 89.0FM voor Akersloot, Limmen & De Woude. Castricum105 is via Ziggo digitaal te beluisteren op Kanaal 781. Ook hoor je op C-TV de uitzendingen van Castricum105 en wereldwijd via deze website.

Indien er geen live-uitzending is, zendt Castricum105, non-stop muziek en informatie uit. De live-programma’s die uitgezonden worden zijn variërend van informatieve muziekprogramma’s, nieuws- en actualiteitenprogramma’s tot bijvoorbeeld sport, interview- en jongerenprogramma’s.

Programma’s die dagelijks te beluisteren zijn, zijn onder te verdelen in muziek, informatie en actualiteiten, infotainment, locatie, sport, culturele en educatieve programma’s. De uitzendingen worden verzorgd vanuit de studio, gelegen aan de Jan van Nassaustraat 6 in Castricum. Daarnaast heeft Castricum105 de mogelijkheid om vanaf alle locaties in het verzorgingsgebied locatie-uitzendingen te maken of verslaggeving te doen.

 • Live Webcams

  Wordt het al druk op het strand? Bekijk hier onze selectie van live streaming webcams aan het strand. Lees verder

 • Het Strand

  Een heerlijk dagje Castricum aan zee? Lees hier alles over het Castricumse strand. Lees verder

 • Het Weer

  Korte of lange broek, zonnebril of regenpak? Bekijk de weersverwachting voor Castricum. Lees verder

 • Castricum Blog

  Blijft u graag op de hoogte van alle nieuwtjes in Castricum? Lees verder

 • Nieuws

  Altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws over Castricum en omgeving. Lees verder

 • Gemeentezaken

  Gemeentehuis online. Bekijk hier alle praktische en handige gemeente informatie. Lees verder

 • Evenementen

  Zin in een dagje gezelligheid? Bekijk hier wat voor leuke dingen u kunt gaan ondernemen. Lees verder