Bos & duinwandelingen

U kunt heerlijke bos & duinwandelingen maken in de gemeente Castricum. De Noord-Hollandse duinen nodigen uit tot wandelen, het hele jaar door. Er lopen talrijke gemarkeerde wandelroutes. U kunt ook zelf een tocht uitstippelen over brede wandelwegen en smalle, spannende voetspoorpaden. Het kan zomaar gebeuren dat u ronddwalend door het duin oog in oog komt te staan met diverse grote grazers. Delen van het Noord-Hollands Duinreservaat worden begraasd door o.a. Schotse Hooglanders, Koniks (paarden), Exmoor pony’s en plaatselijk ook schapen en Hollandse landgeiten. Deze dieren kunt u zonder problemen passeren, mits u rustig en op enige afstand blijft van deze dieren. U zou ook kunnen overwegen een heerlijke fietstocht te gaan maken door de duinen van Castricum.

Noord-Hollands Duinreservaat

PWN beheert in opdracht van de Provincie Noord-Holland ruim 7.300 hectare duingebied, waaronder het Noord-Hollands Duinreservaat. Het Noord-Hollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden.

Wanneer u het Noord-Hollands Duinreservaat bezoekt heeft u een duinkaart nodig. Parkeren is gratis!

Bij deze punten in Castricum kunt u een duinkaart kopen

  • Bezoekerscentrum de Hoep, Johannisweg 2
  • Restaurant Johanna’s Hof, Johannisweg 3
  • Kennemer Duincamping Bakkum, Zeeweg 31
  • Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205
  • Huis van Hilde, Westerplein 6
  • Vivant Rozing, Bakkerspleintje 1 C
  • Kantoorboekhandel Laan, Burgemeester Mooijstraat 19
  • Huize Koningsbosch, Heereweg 84

Of u kunt direct online een duinkaart kopen bij PWN

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..