Parkeren in Castricum en aan het strand

 1. Home
 2. Parkeren in Castricum en aan het strand
Filter

Parkeren in Castricum

Parkeren in Castricum in een blauwe zone

U kunt goed Parkeren in Castricum en aan het strand. Er zijn een aantal blauwe zones ingevoerd in en rondom het centrumgebied en bij het strand. Zodra u het gebied in- of uitrijdt, ziet u borden waarop de blauwe zone staat aangegeven. Binnen de blauwe zone mag u uitsluitend parkeren langs een blauwe lijn of op met een blauwe lijn gemarkeerde parkeerplaatsen. Parkeren in de blauwe zone kost geen geld. Natuurlijk moet uw auto wel binnen de twee uur weer weg zijn, anders riskeert u een bekeuring.

Download hier de indeling van de blauwe parkeerzones in Castricum.

Maximaal 2 uur parkeren in Castricum

Auto’s mogen binnen de blauwe zone maximaal 2 uur aaneengesloten op dezelfde plaats worden geparkeerd. Met een parkeerschijf kan het tijdstip van aankomst worden aangegeven, zodat de parkeertijd kan worden gecontroleerd. Auto’s die langere tijd willen parkeren moeten een plaats buiten de blauwe zone zoeken, bijvoorbeeld op parkeerterrein De Brink.

Op twee locaties geldt een afwijkende tijdsduurbeperking:

 • Langs de Stationsweg bedraagt de parkeerduurbeperking maximaal één uur. Treinreizigers kunnen parkeren op de P+R-terreinen.
 • Op de twee parkeerterreintjes bij stichting dorpshuis De Kern bedraagt de parkeerduurbeperking maximaal drie uur.

Wanneer geldt de blauwe zone?

De blauwe zone is van kracht op maandag t/m zaterdag van 08.00 – 18.00 uur. Buiten deze tijden is het niet nodig om een parkeerschijf achter de voorruit te leggen. Langs de Stationsweg wordt hiervan afgeweken, namelijk maandag t/m vrijdag van 08.00-18.00 uur.

Parkeergarage Bakkerspleintje centrum Castricum 

In het centrum van Castricum is onder het Bakkerspleintje een ruime parkeergarage. De parkeergarage biedt plek voor 105 auto’s. Het betreft een blauwe zone. Het parkeren van uw auto is gratis en het is maximaal 2 uur parkeren met een parkeerschijf. De openingstijden zijn van maandag t/m zondag van 08.00 – 01.00 uur. Maximale doorrijhoogte is 2.10 meter.

Het navigatieadres is: Bakkerspleintje 32, 1901 AV Castricum

Vraag een parkeerontheffing blauwe zone aan

U komt in aanmerking voor een ontheffing als u:

 • Binnen de blauwe zone woont.
 • Een auto heeft die geregistreerd is op uw naam of een verklaring overlegt van de leasemaatschappij of uw werkgever, waaruit blijkt dat dit voertuig permanent aan u ter beschikking is gesteld voor woon-werkverkeer.

U komt in aanmerking voor twee ontheffingen als u:

 • Meer dan één auto heeft.
 • Geen oprit en/of eigen parkeergelegenheid heeft.
 • U kunt er ook voor kiezen om één ontheffing aan te vragen met twee kentekens erop. U betaalt dan maar voor één ontheffing leges.

Heeft u een inrit en/of eigen parkeergelegenheid en meer dan één auto, dan komt u in aanmerking voor één parkeerontheffing. U kunt bij een parkeerontheffing bij de gemeente Castricum aanvragen. Zowel bij het Gemeentehuis als via de website van gemeente Castricum

Niet iedereen kan een ontheffing aanvragen

De volgende bewoners komen niet in aanmerking voor een ontheffing:

 • Bewoners van het doodlopende gedeelte van de Overtoom. Deze bewoners beschikken over “eigen” parkeergelegenheid achter de paaltjes.
 • Bewoners van de nieuwbouw op bijvoorbeeld het Bakkerspleintje en de Gouden Stulp. Deze bewoners komen niet in aanmerking voor een ontheffing, ongeacht of de voor deze woning gerealiseerde parkeerplaats op eigen erf is afgenomen door betreffende bewoner.

Ondernemers en bezoekers komen niet in aanmerking voor een ontheffing.

Parkeren bij het strand van Castricum

Parkeren bij Castricum aan zee

Kom je met de auto naar het strand van Castricum? Dan kun je betaald parkeren op een groot parkeerterrein voor zo’n 1.700 auto’s. Het parkeerterrein bevindt zich aan het eind van de Zeeweg, vrijwel direct aan Zee.

De parkeertarieven zijn voor de gehele dag (per bezoek!) Voor de actuele parkeertarieven en openingstijden verwijzen wij je naar: www.paanzee.nl

PaanZEE behoort tot de Biesterbos Groep en is eigenaar van het parkeerterrein bij Castricum aan Zee.

Wil je nog meer weten over alle regels en feitjes over het strand? Bekijk dan de uitgebreide pagina over het strand.

Word lid van de Castricum.info groep op Facebook

14 gehandicaptenparkeerplaatsen, vergeet uw parkeerschijf niet

Vlakbij het strand zijn 14 gehandicaptenparkeerplaatsen. Voor het parkeren op deze plaatsen hoeft u niet te betalen, maar op sommige plaatsen is wel een parkeerschijf verplicht. Er zijn 7 parkeerplekken waar u de hele dag mag parkeren en 7 parkeerplekken waar een parkeerschijf verplicht is. Hier mag u 3 uur staan. U moet dan uw gehandicaptenparkeerkaart én een parkeerschijf gebruiken. Kijk bij de parkeerplaatsen dus goed op de borden!

Kijk hier voor de kosten en het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart.

Parkeren met parkeerschijf

Van 1 november t/m 14 maart mag iedereen parkeren op één van de 7 gehandicaptenparkeerplekken, waar een parkeerschijf nodig is. Vergeet niet uw parkeerschijf te gebruiken.

Parkeeradvies