Welkom bij Huis van Hilde

In Huis van Hilde is altijd wat te beleven

In het hart van Huis van Hilde is een indrukwekkende tentoonstelling te zien. Het geeft je een beeld over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Je kunt er ontdekken hoe de mensen vroeger leefden. Maar ook hoe een archeoloog een heel mensenleven kan reconstrueren met wat er uit de grond komt.

Archeologische Ontdekkingen

In het archief zijn archeologische ontdekkingen en verzamelingen beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Het publiek kan in het museumgedeelte van Huis van Hilde genieten van een permanente expositie van archeologische vondsten en collecties. Daarnaast worden er regelmatig wisselende exposities en activiteiten georganiseerd.

Huis van Hilde Castricum Archeologisch Museum

Tentoonstelling

In de tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met mensen uit het verleden wanneer je de 14 uitzonderlijke mensfiguren uit verschillende periodes ontmoet. Je ontmoet Hilde uit Castricum en Cees de Steentijdman. Maar ook de Alkmaarse vrouw Brecht, Willem en Hillegonda van Brederode en vele anderen. Archeologen groeven hun skeletten op uit de Noord-Hollandse bodem. Met forensische technieken zijn van een aantal de gezichten gereconstrueerd. Ook de kleding is op originele wijze nagemaakt. Het resultaat is ongekend levensecht.

Huis van Hilde Tentoonstelling Castricum
Huis van Hilde Zaalverhuur Castricum

Zaalverhuur

In Huis van Hilde zijn fijne zalen beschikbaar voor vergaderingen, presentaties en symposia. Maar ook voor recepties of feesten en diners. De prijzen zijn schappelijk. De capaciteit verschilt per zaal, van 10 tot 100 personen. Alle zalen hebben daglicht en een ruime zit. Er zijn ook goede vergadermogelijkheden met moderne audiovisuele voorzieningen. Vanzelfsprekend behoort een rondleiding door het archeologiecentrum tot de mogelijkheid. Uitwaaien kan in het aangrenzend Noord-Hollands Duinreservaat. We denken graag mee over het gewenste arrangement, inclusief bijvoorbeeld koffie en thee-tafel, lunches of diners.

Er is een uitgebreid menu waar een arrangement uit kan worden samengesteld. De mogelijkheden staan bij elke zaal toegelicht.

Wilt u meer informatie of alle mooie foto’s bekijken? Ga dan naar de website Huis van Hilde.

Huis van Hilde

Westerplein 6

1901 NA Castricum

tel: 023-514 32 47

Huis van Hilde Castricum Ligging