Gemeente Castricum Gemeentezaken

 1. Home
 2. Gemeente Castricum Gemeentezaken
Filter

Gemeente Castricum Gemeentezaken

Hieronder vindt u de belangrijkste gemeentezaken van de gemeente Castricum. De openingstijden van de publieksbalies, afval en huisvuilcontainers, bezoekadres, afvaldepot aan de Schulpstet in Bakkum en de afvalwijzer. Bekijk hier het volledige college van Burgemeester en Wethouders.

Gemeentehuis gemeente Castricum

U kunt terecht bij de gemeente Castricum voor het bekijken van bouwplannen, het doorgeven van gevonden of verloren voorwerpen, het afgeven van post.

Openingstijden

Maandag t/m woensdag 8.45 uur tot 16.00 uur. Donderdag van 08.45 uur tot 20.00 uur. Vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur. Zaterdag en Zondag gesloten.

Publieksbalies

Voor uw paspoort, rijbewijs, uittreksels, geboorteaangifte, verhuizing en vragen over zorg en financiën dient u een afspraak te maken. Dit kunt u online regelen bij de gemeente Castricum.

Afvaldepot Schulpstet

Openingstijden afvalbrengstation Schulpstet 17

 • maandag gesloten
 • dinsdag t/m vrijdag: 8.30 tot 15.45 uur,
 • zaterdag: 9.00 tot 16.00 uur
 • zondag gesloten

Openingstijden kantoor Wijkbeheer Schulpstet 17

 • maandag t/m donderdag 8.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur.
 • vrijdag 8.00 tot 12.00 uur.

U heeft een pasje nodig

Alleen particulieren met een pasje voor het afvalbrengstation kunnen hun afval brengen. De afvalpas voor het afvalbrengstation Schulpstet blijft ook in 2019 geldig. Op de pas staat dat het verloopt eind 2016, maar de pas is nog gewoon te gebruiken. Bedrijven kunnen geen afval aanbieden bij het afvalbrengstation. Heeft u geen pasje meer? Bel dan 14 0251 of ga naar het kantoor van Wijkbeheer. Een nieuw pasje kost €15,-

Huisvuilcontainers

Voor informatie over het legen van de vuilcontainers (Groene bak, Grijze bak en plastic) kunt u deze afvalwijzer raadplegen. Daarin staat precies aangegeven op welke dagen de containers bij u in de wijk worden geleegd.

Paspoort en Identiteitskaart

U kunt een paspoort of identiteitskaart aanvragen bij de publieksbalie. U dient dat persoonlijk te regelen en dus niet door iemand anders! Als u  een paspoort of een identiteitskaart wilt aanvragen, u kunt dan een afspraak maken bij de gemeente Castricum.

Na dat u het betreffende identiteitsbewijs heeft aangevraagd, ligt het met 5 werkdagen voor u klaar. U moet dit persoonlijk komen ophalen en kan dus niet door iemand anders worden opgehaald of naar u worden opgestuurd!

Bent u 18 jaar of ouder, dan is het nieuwe identiteitsbewijs 10 jaar geldig. Bent u jonger dan 18 jaar, dan is het identiteitsbewijs 5 jaar geldig.

Kosten voor een Paspoort en Identiteitskaart

Voor een kostenoverzicht voor een nieuw paspoort of identiteitskaart kunt u de website van gemeente Castricum bezoeken. Kijk hier voor de kosten voor een Paspoort en Identiteitskaart.

Bezoekadres

Raadhuisplein 1
1902 CA Castricum

Postadres

Postbus 1301
1900 BH Castricum

Wilt u contact met de gemeente?

Bel 140251, zonder netnummer, van maandag t/m donderdag kunt u ons van 9.00 tot 16.00 uur bellen. Op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Kunt u ons niet bereiken via dit nummer? Bel dan 0251 661122.

 • Live Webcams

  Wordt het al druk op het strand? Bekijk hier onze selectie van live streaming webcams aan het strand. Lees verder

 • Het Strand

  Een heerlijk dagje Castricum aan zee? Lees hier alles over het Castricumse strand. Lees verder

 • Het Weer

  Korte of lange broek, zonnebril of regenpak? Bekijk de weersverwachting voor Castricum. Lees verder

 • Castricum Blog

  Blijft u graag op de hoogte van alle nieuwtjes in Castricum? Lees verder

 • Nieuws

  Altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws over Castricum en omgeving. Lees verder

 • Gemeentezaken

  Gemeentehuis online. Bekijk hier alle praktische en handige gemeente informatie. Lees verder

 • Evenementen

  Zin in een dagje gezelligheid? Bekijk hier wat voor leuke dingen u kunt gaan ondernemen. Lees verder