Openbaar Vervoer Castricum

Wilt u een dagje weg met de bustrein of taxi, dan vindt u hieronder alle informatie over het openbaar vervoer in Castricum. U kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk en snel met de bus een dagje naar het strand van Castricum. Of wilt u een dagje naar Amsterdam of Alkmaar, dan is de trein ideaal dankzij de goede verbinding naar deze steden en verder. Wilt u binnen de gemeente snel van A naar B, dan staat de taxi zo voor u klaar. Kies voor het gemak, kies voor OV in Castricum. U kunt eventueel ook fietsen huren bij verschillende fietsverhuurpunten in de gemeente Castricum.

Castricum Bus

Reizen met de bus in Castricum

In de gemeente Castricum zijn diverse goede busverbindingen naar veel belangrijke locaties. Zo kunt u bijvoorbeeld snel met de bus naar het strand, naar het station en naar de omliggende dorpen en steden. Er rijden bussen richting Alkmaar, Egmond en Beverwijk. In de zomermaanden rijden er meer bussen richting het strand en Egmond en Bergen Aan Zee. Ook vanuit Limmen, Akersloot en Bakkum zijn de busverbindingen gunstig. U kunt de volgende buslijnen in de gemeente Castricum vinden via de Dienstregelingswijzer van Connexxion.

Plan uw busreis

Bekijk hier alle bus informatie en opstapplaatsen binnen de gemeente Castricum. Of plan hier uw busreis.

Connexxion vervoersbewijzen informatie

Castricum Strandbus Buslijn Connexxion
Trein Station Castricum

Castricum Trein

Met de Trein Van en Naar Castricum

De gemeente Castricum heeft een station in Castricum. Dit station heeft een zeer goede verbinding met de grote steden zoals Amsterdam, Alkmaar, Beverwijk en Haarlem. Er rijdt vrijwel om de 10 minuten een trein vanuit Castricum. Met een kwartier bent u al in Alkmaar en met een klein halfuurtje zit u in het centrum van Amsterdam. De verbinding met Beverwijk en Haarlem is ook prima. Kortom, als u een dagje naar de grote steden zou willen, dan zijn de verbindingen met Castricum uitstekend. Dit is te danken aan de gunstige ligging van Castricum. U kunt hier in de omgeving genieten van de rust en binnen een half uur bent u in het centrum van Amsterdam.

Navigeer hier naar het Station Castricum.

Treinreistijden Station Castricum

Als u van plan bent een dagje met de trein op pad te gaan dan kunt u uw treinreis plannen met de NS Reisplanner. U kunt uw vervoersbewijs kopen bij één van de vervoersbewijsautomaten aan de voorkant en aan de achterkant van Station Castricum. Het is niet mogelijk om in de trein of bij een loket een treinkaartje te kopen. Bent u van plan veel te gaan reizen? Dan kunt u overwegen om een tijdelijke OV chipkaart aan te schaffen.

Lees hier meer over OV Chipkaart aanvragen.

Castricum Taxi

Met de taxi van Castricum naar uw bestemming

In de gemeente Castricum zijn een aantal verschillende taxicentrales waar u een beroep op kunt doen. Heeft u geen vervoer of is lopen geen optie, dan is de taxi een ideaal middel om snel van A naar B te kunnen gaan. U wordt opgehaald bij de gewenste locatie en u wordt voor de deur afgezet waar u maar wilt. U kunt hieronder de dichtstbijzijnde taxicentrales van Castricum en omstreken vinden.

Taxi Castricum
Fietsverhuur Castricum

Castricum Fietsverhuur

Fietsen huren in Castricum

Wilt u een fiets huren om de omgeving van gemeente Castricum te verkennen? Dan zijn er diverse punten binnen de gemeente waar u goede fietsen kunt huren. U heeft de keuze uit elektrische fietsen (e-Bikes) eenpersoons fietsen en tandemfietsen. Ook voor kinderen zijn er diverse fietsen te huur. Voor de elektrische fietsen zijn ook verschillende oplaadpunten binnen de gemeente Castricum. U vindt deze voornamelijk bij diverse horecagelegenheden. Er is ook een oplaadpunt in het centrum van Castricum op het dorpsplein. Bent u benieuwd naar de mooiste fietstochten in de omgeving? Kijk dan verder op de pagina fietstochten in Castricum.

Waar fietsen huren