(Oud)Veteranendag gemeente Castricum en Uitgeest 2018

Op zaterdag 23 juni a.s. wordt de Veteranendag Castricum en Uitgeest Gehouden. Deze dag wordt door het Regionale Veteranen Comité in samenwerking met de gemeente Castricum en gemeente Uitgeest georganiseerd. Dit jaar is het voor de 11e keer dat de Regionale Veteranendag wordt gehouden. 

Wat kunt u verwachten op deze Veteranendag

De militaire colonne start rond 9.00 uur vanaf de A9 studio’s (voormalige Bobs Saloon) in Uitgeest naar het gemeentehuis. Daar worden de burgemeester Mw. W. Verkleij en de lokale muziekkorps opgehaald om vervolgens een rondrit te maken door Uitgeest. Vervolgens zal de colonne richting Akersloot vertrekken om daar een rondrit door het centrum van Akersloot te maken. Daarna richting Limmen om vervolgens ook daar een mooie rondrit door Limmen te maken. Via de Zeeweg en de Soomerwegh gaat de colonne richting Castricum centrum om vervolgens bij het Oude Raadhuis te worden ontvangen door burgemeester Dhr. T. Mans. Daarna is er een static-show waar u de prachtige militaire voertuigen van dichtbij kunt aanschouwen. Het lokale muziekkorps van Castricum zal samen met de burgemeester Dhr. T. Mans plaats nemen in de voertuigen om de rit voort te zetten naar het gemeentehuis van Castricum. Ook daar zal er een static-show plaats vinden waarbij u de voertuigen kunt aanschouwen. Tevens heeft u de gelegenheid om met de Veteranen in contact te komen.

Nederlandse vlag ceremonie

Om 15.30 uur zullen de voertuigen weer vertrekken en zal de Nederlandse vlag op traditionele wijze worden gestreken. Daarmee wordt de Veteranendag rond de klok van 16.00 uur officieel beëindigd.

De lokale bewoners van Castricum en zijn dorpskernen en ook die van Uitgeest, worden als blijk van waardering verzocht om tijdens deze dag de Nederlandse vlag uit te hangen. Dit zal het Veterane Comité zeer op prijs stellen en zeer waarderen.

Bent u een (oud)Veteraan? Dan bent u van harte welkom om deze dag mee te rijden in één van de prachtige militaire voertuigen.

Lees hier het volledige evenementenbericht

DOWNLOAD HIER DE CASTRICUM APP

 

Geef uw reactie