Ontdek Limmen

  1. Home
  2. Ontdek Limmen
Filter

Welkom in Limmen Noord-Holland

Limmen is een prachtig dorp gelegen in de provincie Noord-Holland. Sinds 2002 behoord het dorp net als Akersloot en De Woude bij de gemeente Castricum. Het is één van de oudste dorpen in de provincie Noord-Holland. Het ligt tussen Castricum en Heiloo en het grenst meteen aan beide dorpen. Het dorp is zo’n 1270 hectare groot en het aantal inwoners telt ongeveer 7000 mensen. Limmen staat o.a. bekend om de prachtige bloemen mozaïeken die u elk voorjaar weer kunt bewonderen net als de mooie prachtige tuinen in het dorp. Dit wordt ook wel de Bloemendagen of Bloemenmozaïek dagen genoemd.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek dan nu de leuke vakantie bestemmingen of overnachtingen in de omgeving. Bezoek de mooie plekken en ontdek al het moois wat het prachtige dorp u te bieden heeft. Geniet van de omgeving en de gezelligheid en de leukste en meest interessante bezienswaardigheden. U kunt het hier allemaal vinden. Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd in de geschiedenis en het wapen van Limmen? U leest het hier allemaal op Castricum.info.

Centrum van de bollenteelt

Noord-Kennemerland

Heerlijk dagje eropuit in de prachtige omgeving

Ontdek mooie bestemmingen, leuke evenementen en interessante bezienswaardigheden in de omgeving. Het dorp staat bekend om zowel haar gezelligheid als saamhorigheid. Maar ook niet te vergeten de geweldige Bloemendagen en prachtige bollenteelt.

Brouwerij Dampegheest

Bij Brouwerij Dampegheest in Noord-Holland brouwen we ‘skoftig’ lekkere speciaalbieren.

Stichting Hortus Bulborum Limmen

Hortus Bulborum, de enige tuin ter wereld, waar inmiddels meer dan 4000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld.

Stichting Bloemendagen Limmen

Door stichting Bloemendagen wordt elk jaar de traditionele Bloemendagen georganiseerd.