Kooiplein Castricum is aan vernieuwing toe

Kooiplein Castricum is langzamerhand in het slob geraakt. Veel winkels en bedrijven hebben helaas de deuren moeten sluiten waardoor er veel leegstand is ontstaan. Wat gaat er gebeuren met het Kooiplein Castricum? Is de vraag. Komt er een supermarkt of komen er nieuwe appartementen in de bestaande panden? Wordt alles compleet vernieuwd of willen we toch het oude knusse plein behouden? Het mooie is dat u en ik het samen mogen vertellen. U kunt nu uw mening uiten en ideeën opperen wat u graag zou willen zien. De bedoeling is dat u een fijne plek krijgt waar u goed en zorgeloos uw boodschappen kunt gaan doen of kunt genieten in een mooie woning. Zowel voor jong als oud moet het plein weer toegankelijk worden. Een mooie ontmoetingsplaats waar iedereen graag zou willen komen. Dat is het uitgangspunt.

Cambium

Cambium is een onderdeel van Biesterbos Groep, en heeft als eigenaar van Kooiplein 2 in Castricum het initiatief genomen om een open dialoog te starten over de herinrichting van het plein. Hierin zetten zij niet zichzelf maar juist de discussie centraal. Cambium vindt dat het plein een levendige, sociale plek zou moeten zijn en willen verdere leegloop en verloedering van het plein voorkomen. Maar deze discussie gaat niet om wat zij willen. Het gaat om het teweegbrengen van een open dialoog over wat er met het plein moet gebeuren, en vooral wat er kan gebeuren. Zij menen dat het reguliere traject ook wel omgedraaid zou kunnen worden. Daarmee worden in een vroeg stadium de omgeving en de belanghebbenden van het plein aan het woord gelaten. Zo komen ze tot goede ideeën en daarmee worden goede plannen gecreëerd met een zo breed mogelijk draagvlak.

Denk mee

Dit is nu uw kans om mee te denken aan een ideaal plein waar u trots op kunt zijn. Heeft u een goed idee en wilt u dat graag aangeven of heeft u een opmerking die u wilt delen? U kunt daarvoor de website Kooiplein Castricum bezoeken.

DOWNLOAD HIER DE CASTRICUM APP

Word lid van de Castricum.info Facebook groep

Leave your comment