Vonk Castricum

Vonk Castricum

Over Vonk

Vonk is een brede onderwijsorganisatie die jong en oud helpt groeien. Bij Vonk inspireren en stimuleren we elkaar en zetten we in op het ontdekken van een ieders leer- en werkplezier. Met onze talrijke mbo-opleidingen in verschillende branches, acht vmbo-vestigingen, voortgezet algemeen volwassenenonderwijs en een breed scala aan cursussen en avondopleidingen zijn we de beroepsopleider van Noord-Holland-Noord. We bieden hoogwaardig en kleinschalig onderwijs dichtbij huis. Onderwijs dat passend is bij de persoon en arbeidsmarkt. Verankerd in de regio.

Vonk Vol Inspiratie

Vonk. Een omgeving waar je leert, maar niet alleen in traditionele zin. Een omgeving van inspiratie. Van mogelijkheden. Vooral door de mensen die er werken, studeren en (bij)leren. Een omgeving waarin we ondernemend en innovatief zijn. Samen met het bedrijfsleven, de regio en anderen. Elkaar een spiegel voorhouden, iets zien wat jij misschien nog niet ziet. Met elkaar komen we erachter waar onze krachten liggen. Inspiratie uit mensen. Vonk stimuleert dat. Op onze scholen denken we om elkaar en helpen we elkaar om ons best te doen. Met elkaar houden we een open en nieuwsgierige blik.

Samenwerkingen

Samen met onze regionale partners en het bedrijfsleven geven we vorm en inhoud aan ons onderwijs. We participeren daarom in vele samenwerkingsverbanden, onderhouden goede relaties met onze regionale partners en werken nauw samen met het bedrijfsleven. Dat doen we lokaal, regionaal en provinciaal. We vinden het van grote meerwaarde dat leerlingen, studenten en cursisten, naast de benodigde theorie, vooral kennismaken en leren in en van de praktijk. Zo blijven we aansluiten op de actuele en toekomstige beroepspraktijk en van meerwaarde voor de regio.

Bedrijfsleven

Vonk vindt samenwerking met regionale partners van groot belang. We vinden het van grote meerwaarde dat leerlingen en studenten, naast de benodigde theorie, ook kennismaken met de beroepspraktijk en leren in en van de praktijk.

Daarom hebben we gezocht en zijn we altijd op zoek naar vormen van onderwijs waarbij regionale partners een rol spelen. Hierbij valt te denken aan de beroepspraktijkvorming (stage), masterclasses (gastlessen) van, voor en door het bedrijfsleven en het zogenaamde regioleren. Tijdens regioleren doen leerlingen en studenten ervaringen op in projecten met en in het bedrijfsleven, deels buiten de muren van de school.

ROC Kop van Noord-Holland en Clusius College zijn samen Vonk!

Sinds 1 augustus 2022 zijn ROC Kop van Noord-Holland en Clusius college gefuseerd. We gaan nu samen verder als één organisatie onder onze nieuwe naam: Vonk. Vonk is een brede onderwijsorganisatie die jong en oud helpt groeien. Met onze talrijke mbo-opleidingen in verschillende branches, acht vmbo-vestigingen, voortgezet algemeen volwassenenonderwijs en een breed scala aan cursussen en avondopleiding zijn we de beroepsopleider van Noord-Holland-Noord.

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..