Tennisclub Bakkum

Welkom bij Tennisclub Bakkum

Over Tennisclub Bakkum

Al meer dan 90 jaar staan bij Tennisclub Bakkum (TC Bakkum) het beleven van plezier aan de tennissport hoog in het vaandel. Ook de gezellige clubsfeer is zeer belangrijk. Zowel de prestatiegerichte speler, als de puur recreatief ingestelde tennisser wordt een ruime keus aan tennismogelijkheden geboden. De thuisbasis van TC Bakkum is Tennispark Vinkebaan aan de Sifriedstraat. Een accommodatie met negen verlichte gravelbanen en een gezellig clubhuis met verhoogd terras. Voor de jeugd is er een minitennisbaan met aparte oefenmuur. Er is een ruime fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid.

De vereniging

De vereniging telt circa 850 leden en is gevestigd in Bakkum. Bij TC Bakkum wordt op verschillende niveaus door zowel senior- als jeugdleden aan de voorjaarscompetities van de KNLTB meegedaan. Competitiespelen kan zowel door de week als op zaterdag en zondag. Het eerste zondag team speelt hoofdklasse. Gekwalificeerde trainers verzorgen tennistrainingen voor zowel competitiespelers, recreatiespelers als jeugdleden.

De actieve Commissie Jeugdtennis organiseert voor alle jeugdleden van 6 tot en met 17 jaar tal van activiteiten. Er is veel aandacht voor een goede tennisopleiding. Zowel in de zomer als in de winter worden tennislessen gegeven.

Recreatiespelers

Voor de recreatiespeler biedt TC Bakkum voldoende mogelijkheden om aan zijn of haar tennistrekken te komen. Het vrij spelen gaat met een geautomatiseerd baanreserveringssysteem. De speeltijd is drie kwartier. Elke maandagavond is er voor seniorleden een inloop tennisavond onder leiding van de baancommissaris. Daarnaast worden gedurende het seizoen verschillende onderlinge wedstrijden georganiseerd.

Jaarlijks zijn er twee belangrijke open toernooien. Het Bakkum Dubbeltoernooi dat ook wel het gezelligste toernooi in de regio wordt genoemd. Internationaal jeugdtennis op wereld topniveau is te zien tijdens het jaarlijkse Dutch Junior Open.

Kijk voor meer informatie op onze website Tennisclub Bakkum.

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..