Stichting Werkgroep Oud-Castricum

De Stichting Werkgroep Oud-Castricum bestaat sinds 1967. Met een groep enthousiaste vrijwilligers verrichten we historisch onderzoek met nadruk op Castricum en Bakkum. We worden ondersteund door zo’n 1200 donateurs. De Stichting Werkgroep Oud-Castricum werd in 1967 door Dirk van Deelen samen met onder meer de heren Kaan, Kortenoever, Krist, Mooij, Veldt en Steeman opgericht. Zij formuleerden de doelstellingen en verkregen het gebouw aan de Geversweg 1b te Castricum. De aanleiding voor de oprichting was het aantreffen van vele bijzondere archeologische vondsten bij het bouwrijp maken van de woonwijk Molendijk Zuid.

Gebouw “De Duynkant”

De werkgroep beschikt over het gebouw “De Duynkant”, dicht bij het station, op de hoek van de Geversweg – Duinenboschweg. Hier is een deel van de archeologische collectie van de werkgroep ondergebracht, alsmede historisch prent- en kaartmateriaal met betrekking tot Castricum en Bakkum.

Doelstellingen van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum

  • Verrichten van onderzoek op historisch, genealogisch en archeologisch gebied, gericht op Castricum en directe omgeving.
  • Verzamelen, beschrijven en bewaren van voorwerpen, archieven, geschriften en dergelijke, die van belang zijn voor de historie van Castricum.
  • Bevorderen en meewerken aan publicaties over de geschiedenis van de dorpskernen Castricum en Bakkum.
  • Toegankelijk maken voor een groot publiek van historisch materiaal dat door Castricummers, Bakkummers en anderen aan de werkgroep is afgestaan

Wilt u ons bezoeken?

Vanwege verbouwingswerkzaamheden worden er voorlopig geen open dagen gehouden op de eerste zondag van de maand. De Duynkant is voor informatie te bezoeken op maandag- en woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Bezoek hier de website van Stichting Werkgroep Oud-Castricum

Bekijk hier leuke filmpjes en video’s over Castricum

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim nu!

Claim deze vermelding

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..