Stichting Werkgroep Oud Castricum

Over de Stichting

De Stichting Werkgroep Oud Castricum bestaat sinds 1967. Met een groep enthousiaste vrijwilligers verrichten we historisch onderzoek met nadruk op Castricum en Bakkum. We worden ondersteund door zo’n 1200 donateurs. De Stichting werd in 1967 door Dirk van Deelen samen met onder meer de heren Kaan, Kortenoever, Krist, Mooij, Veldt en Steeman opgericht. Zij formuleerden de doelstellingen en verkregen het gebouw aan de Geversweg 1b te Castricum. De aanleiding voor de oprichting was het aantreffen van vele bijzonderheden zoals archeologische vondsten. Deze werden ontdekt bij het bouwrijp maken van de woonwijk Molendijk Zuid. Bezoek de website Oud Castricum voor meer informatie.

Gebouw De Duynkant

De werkgroep beschikt over het gebouw “De Duynkant”. Het ligt dicht bij het station van Castricum, op de hoek van de Geversweg – Duinenboschweg. Hier is een deel van de archeologische collectie van de werkgroep ondergebracht. Ook zijn hier historische prenten en verschillend kaartmateriaal met betrekking tot Castricum en Bakkum te bewonderen.

Doelstellingen van de Stichting Werkgroep Oud Castricum

  • Verrichten van onderzoek op historisch, genealogisch en archeologisch gebied. Met name gericht op Castricum en directe omgeving.
  • Verzamelen, beschrijven en bewaren van voorwerpen, archieven, geschriften en dergelijke, die van belang zijn voor de historie van Castricum.
  • Bevorderen en meewerken aan publicaties over de geschiedenis van de dorpskernen Castricum en Bakkum.
  • Toegankelijk maken voor een groot publiek van historisch materiaal dat door zowel Castricummers als Bakkummers en anderen aan de werkgroep is afgestaan

Wilt u ons bezoeken?

De nieuwe tentoonstelling van Oud Castricum begint de eerste zondag van mei. Het thema is Groeten uit Castricum. De eerste en derde zondag van de maand 13.30 – 16.00 uur. De Duynkant is voor informatie te bezoeken op maandag- en woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Vrijwilliger worden?

Wil je je als vrijwilliger bij onze Stichting Werkgroep Oud Castricum aanmelden? Meld je dan hier aan voor  vrijwilliger bij Stichting Oud Castricum. Je bent van harte welkom!

Welke activiteiten?

Er bestaan verschillende activiteiten waarvoor je je kunt opgeven. Zoals bijvoorbeeld archeologie, archief, archiefonderzoek of cultuurhistorie en monumenten. Maar ook educatie, fotografie en film. De jaarboeken moeten worden samengesteld en de tentoonstellingen worden met zorg opgebouwd. Ook voor gebouwbeheer en onderhoud zoals ICT, PR en het onderhouden van onze website zijn onderdelen van de activiteiten van de stichting.

Momenteel zijn er vacatures voor medewerkers voor Educatie en Bibliotheek

Openingstijden

Maandagavond 19:30 – 21:30
Woensdagavond 19:30 – 21:30

Adres Stichting Oud Castricum

De Duynkant
Geversweg 1b,
1901 NW Castricum

Word Donateur

De werkgroep Oud Castricum is op zoek naar nieuwe donateurs. Zo kunnen we ons werk blijven doen en kunnen we voldoende draagvlak houden binnen de Castricumse gemeenschap. Wilt je meer weten of wil je je meteen aanmelden? Kijk dan voor meer informatie bij word donateur van Stichting Oud Castricum.

Bezoek hier de website Stichting Werkgroep Oud Castricum

Bekijk hier leuke filmpjes en video’s over Castricum

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..