Stichting Omroep Castricum

Over Stichting Omroep Castricum

Stichting Omroep Castricum bestaat uit het radiostation Castricum105, het televisiekanaal C-TV. Op 1 maart 1995 zag Stichting Omroep Castricum het levenslicht. In eerste instantie werd er alleen radio gemaakt met Castricum105, maar op 1 september 2008 startte de televisiezender C-TV.

Omroep Castricum is de lokale multimediale instelling voor gemeente Castricum. De stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers en heeft als doel het verzorgen van lokale radio- en tv-programma’s voor bewoners van de gemeente Castricum (woonkernen Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude). Het doel van de omroep is om de lokale bevolking te voorzien in de informatie-, culturele- en educatieve informatiebehoefte.

De omroep wordt mogelijk gemaakt door zo’n 60 vrijwilligers. Deze zijn actief in het Programma Bepalend Orgaan en het dagelijks bestuur, de redactieraad, en uiteraard als programmamaker. Maar ook zijn er vrijwilligers actief voor de nieuwsredactie, onderhoud aan apparatuur, automatisering en de website.

Radio Castricum

Castricum105 zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit. De uitzendingen zijn in stereo tot ver in de regio te beluisteren via de etherfrequentie 105.0FM en op twee kabelfrequenties namelijk 104.5FM voor Bakkum & Castricum en 89.0FM voor Akersloot, Limmen & De Woude. Castricum105 is via Ziggo digitaal te beluisteren op Kanaal 781. Ook hoor je op C-TV de uitzendingen van Castricum105 en wereldwijd via deze website.

Indien er geen live-uitzending is, zendt Castricum105, non-stop muziek en informatie uit. De live-programma’s die uitgezonden worden zijn variërend van informatieve muziekprogramma’s, nieuws- en actualiteitenprogramma’s tot bijvoorbeeld sport, interview- en jongerenprogramma’s.

Programma’s die dagelijks te beluisteren zijn, zijn onder te verdelen in muziek, informatie en actualiteiten, infotainment, locatie, sport, culturele en educatieve programma’s. Vanuit de studio aan de Jan van Nassaustraat 6 in Castricum, worden de uitzendingen verzorgd. Daarnaast heeft Castricum105 de mogelijkheid om vanaf alle locaties in het verzorgingsgebied locatie-uitzendingen te maken of verslaggeving te doen.

Luister nu live naar Castricum105

Televisie Castricum

C-TV is de televisiezender voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude. C-TV is te vinden op het analoge kanaal van je televisie, in Castricum op Kanaal 45, in Akersloot, Limmen en de Woude op Kanaal S12. Het achtergrondgeluid van de kabelkrant is van de uitzendingen van Castricum105. Sinds maart 2012 is C-TV ook via het digitale pakket van Ziggo te bekijken. Bakkum en Castricum via Kanaal 41, Akersloot, De Woude en Limmen via Kanaal 46.

Op C-TV staat het laatste lokale en regionale nieuws, sportnieuws, cultureel nieuws, nieuws van gemeente Castricum aangevuld met veel foto’s. Daarnaast worden er regelmatig documentaire’s uitgezonden, elke maand kunt u kijken naar Couleur LoCALe, de talkshow van Omroep Castricum. De documentaires worden in eigen productie gemaakt of aangeleverd door verenigingen en instellingen. C-TV wordt door de eigen centrale nieuwsredactie dagelijks onderhouden.

Kijk nu naar C-TV

Castricum Radio en TV Zender Frequenties

Wilt u weten bij welke provider u alle zenders kunt vinden? Bekijk dan hier het zenderoverzicht

Bekijk hier de mooie serie van 50 Jaar Castricum. Gemaakt door C-TV.

 

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..