Welkom bij Stichting Hortus Bulborum in Limmen

Over stichting Hortus Bulborum

De stichting Hortus Bulborum in Limmen beheert de enige tuin ter wereld, waar inmiddels meer dan 4000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld. Daarmee is hij uniek in zijn soort. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit historische tulpen, narcissen en hyacinten. Daarnaast zijn er prachtige en waardevolle verzamelingen van Fritillaria’s en van krokussen gemaakt. Het is allemaal mooi in de museumtuin op geplant en u kunt het gaan bewonderen.

De Geschiedenis

Bijzonder aan deze museumtuin is, dat er tevens honderden oude soorten te zien zijn. De tuin is overigens ook een interessante genenbank. Veel zijn er nog van vóór 1900, die niet of nauwelijks meer commercieel worden gekweekt. De oudste tulpensoorten stammen uit de zestiende eeuw. De Fritillaria persica werd al in 1577 beschreven, terwijl de vroegste bekende narcis van nog vele honderden jaren eerder dateert. Daarmee geeft de tuin een interessant overzicht van de ontwikkeling van deze grenzeloos populaire voorjaarsbloemen door de eeuwen heen. Het is te danken aan de Limmer hoofdmeester Pieter Boschman, die in 1924 de basis voor de collectie legde. Wij mogen daar nu nog altijd van genieten van de legendarische tulpen als de ‘Duc van Tol Red and Yellow’ (1595). Ook de ‘Zomerschoon’ uit 1620 was razend populair tijdens de Tulpomanie periode. Zelfs de grillige parkiettulp ‘Perfecta’ uit 1750 is nog steeds bij ons te bewonderen.

Toegangsprijzen en Openingstijden

Wilt u de mooie tuin komen bezichtigen, kijk dan op onze website voor de toegangsprijzen en openingstijden Hortus Bulborum.

U bent van harte welkom bij De Stichting Hortus Bulborum in Limmen

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..