Stichting  Dorpshuis De Kern

Stichting Dorpshuis De Kern

Stichting Dorpshuis De Kern is opgericht op 13 juli 1984 met als doel het exploiteren van zalen in het Dorpshuis De Kern in Castricum, een en ander ten behoeve van sociaal-culturele activiteiten.  Zij tracht dit doel onder andere te bereiken door het verhuren van zalen aan diverse verenigingen en te zorgen voor een goede afstemming van alle activiteiten van de diverse huurders.

Het Dorpshuis

Dorpshuis De Kern beschikt, naast een algemene barruimte, over een drietal zalen. Deze zalen staan bekend als de van Wallenburg zaal, de Burchtzaal en de Kleine Zaal. Het Dorpshuis kent voor de verhuur van zalen twee tariefstellingen, te weten een sociaal/cultureel tarief en een commercieel/particulier tarief. Tevens kan tegen vergoeding gebruik worden gemaakt van het aanwezige draadloze internet.

Zaalverhuur

In Dorpshuis De Kern zijn diverse zalen te huren per dagdeel. In principe is huur gedurende het gehele jaar op werkdagen en in de weekends mogelijk. Omdat wij echter volledig met vrijwilligers werken, wordt de mogelijkheid tot huur naast beschikbaarheid van de zaal mede bepaald door de beschikbaarheid van één of meer vrijwilligers. De zalen zijn niet alleen te huren door verenigingen en bedrijven, maar ook particulieren kunnen gebruik maken van onze accommodaties.

SPECIALE WENSEN

De zalen zijn in principe naar eigen inzicht in te richten. Indien u speciale wensen heeft, kunt u dit ook aangeven op het aanvraagformulier. Van belang voor ons zijn het aantal deelnemers, het tijdstip waarop de zaal beschikbaar moet zijn, de inrichting daarvan en op welke manier u gebruik wilt maken van consumpties, zoals in de zaal gebracht, via het barloket (waar mogelijk) etc.

ANNULERING

Zaalhuur kan tot 14 dagen voor de betreffende huurdatum kosteloos geannuleerd worden; tot een week voor de huurdatum betaalt u € 5,– annuleringskosten, daarna € 10,-.

Vrijwilligers

Het Dorpshuis De Kern beschikt over een grote groep vrijwilligers /medewerkers. Zij zijn als gastvrouw/heer de drijfveer van het dorpshuis en zorgen voor de ontvangst van de gebruikers van de zaalruimten. Zij serveren de consumpties in de barruimte of in de zaal (in overleg met de gebruiker). Ze zorgen tevens voor schone tafels, stoelen en toiletruimten. De dagen zijn verdeeld in drie dagdelen: ochtend, middag en avond. Per dagdeel zijn één of twee vrijwilligers aanwezig. De vrijwilligers worden ingeroosterd in een schema en kunnen zelf aangeven voor welk dagdeel zij beschikbaar willen zijn. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom en kunnen zich te allen tijde aanmelden bij het bestuur van het Dorpshuis De Kern. Voor elk gewerkt dagdeel krijgt de vrijwilliger een kleine vergoeding. Elke maand is er overleg tussen de vrijwilligers en het bestuur.

 

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..