Stichting Auticafé Kennemerland

Welkom bij Stichting Auticafé Kennemerland

Over Stichting Auticafé Kennemerland

Stichting Auticafé Kennemerland is een organisatie geleid door ouders met autistische kinderen. Ons doel is om mensen met autisme, mantelzorgers en hulpverleners in Kennemerland met elkaar in contact te brengen, informatie en ervaringen rondom autisme met elkaar te delen, elkaar te adviseren en een luisterend oor te bieden.

Dat doen we via deze website en onze (besloten) Facebookpagina, maar ook tijdens bijeenkomsten in Castricum, die via deze site en Facebook aangekondigd worden. De avonden zijn gratis en hebben elke keer één of meerdere deskundige spreker(s) die uiteenlopende thema’s behandelen. Daarnaast is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met andere ouders ervaringen te delen.

Stichting Auticafé Kennemerland is een voortzetting en uitbreiding van Auticafé Castricum, waarvan de oprichters in 2015 na acht jaar inzet zijn gestopt met de organisatie van de bijeenkomsten.

Samenwerking

Sinds kort zijn het Auticafé Kennemerland en Joy Living een samenwerking met elkaar aangegaan. Beiden hebben gemeen dat zij te maken hebben met autisme. Daarnaast is de gezamenlijke insteek om kennis te delen en te verspreidden en om een netwerk op te bouwen met elkaar. Joy Living is een sponsor van het Auticafe en zij maken de bijeenkomsten mede mogelijk.

Wie is Joy Living?

Joy Living biedt professionele begeleiding op maat voor mensen met autisme in de vorm van een gezellig en veilig ‘thuis’ waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn. De focus ligt bij Joy Living op jong volwassenen; de bewoners zijn mensen met autisme of een verstandelijke beperking tussen de 16 en 38 jaar, met een pgb.

De stichting is in het leven geroepen op initiatief van een groep ouders, die tevergeefs hadden geprobeerd zelf een vorm van begeleid wonen op te zetten. In 2014 is er een locatie in Barsingerhorn geopend en in 2016 is de locatie in Heerhugowaard erbij gekomen.

Het doel van Joy Living is om een huiselijke woonomgeving te creëren voor mensen met autisme en in de begeleiding diverse disciplines van hoog niveau te bieden. Op beide locaties wordt is er 24 uurs bezetting, ook in de weekenden. In ons team zit gespecialiseerd personeel, met onder anderen een pedagoge, gedragsdeskundige, verzorgende-ig en een maatschappelijk werkster. Onze doelstelling is om onze bewoners zelfstandig(er) te laten deelnemen aan de maatschappij, daarom stimuleren wij doorstroom en uitstroom middels onze beschermd wonen, groepswonen en ambulante initiatieven en ons dagbestedingsprogramma: [email protected] Wij stimuleren het zelfvertrouwen door juist de nadruk te leggen op datgene wat iemand wel goed beheerst.

Ga naar de website van Joy Living en lees meer over onze unieke begeleiding.

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..