Solex Verhuur Akersloot

Solex Verhuur Akersloot

Een dagje Solex.

Solex Verhuur Akersloot biedt u de mogelijkheid om een dagje heerlijk met vrienden, familie of collega´s rond te toeren op een blitse Solex. U komt op plekjes in Noord-Holland waar u waarschijnlijk nog nooit bent geweest. Een bijzonder dagje uit en genieten van de mooie natuur en omgeving van Akersloot. Rijdend over smalle landweggetjes en u zelf terug wanen in de jaren 50.

Kijk voor alle arrangementen en prijzen voor een Solex tour op onze website.

De geschiedenis van de Solex

De bakermat van de Solex ligt in Frankrijk waar begin van de vorige eeuw twee mannen de “Societé Goudard et Menneson” oprichten. In 1948 arriveerde het eerste exemplaar in Nederland bij de firma Stokvis in Rotterdam. Deze firma was een handelsonderneming die onder andere stofzuigers van het merk Erres verkocht.

In 1949 kwam er een ware run op dit simpele bromfietsje. Het was zelfs zo erg dat er doktersattesten of urgentieverklaringen er aan te pas kwamen om een Solex te bemachtigen. Er was in die tijd een wachttijd van ruim acht maanden voor een Solex. In 1955 waren er al ruim 110.000 Solexen gebouwd. En jaren achtereen was er een felle strijd tussen Solexen en Mobilettes.
De firma Stokvis is later een samenwerkingsverband aan gegaan met de firma van der Heem in Den Haag. En samen hebben zij duizenden Solexen op de Nederlandse markt gebracht.
In de beginjaren van de Solex was er maar een type Solex. Dit was de zogenaamde Peperbus. Deze werd van 1948 tot en met 1953 geproduceerd. In die tijd moest men nog in het bezit zijn van een rijbewijs en kreeg de Solex meestal een provinciaal kenteken.

In 1954 kwam er een nieuw type op de markt dat luisterde de mooie naam “Suikerpotje/Sleutelgat”. Het had een mooi zwanenhals frame in de kleuren zwart en groen.
Half 1957 kwam er wederom een nieuw type gemaand “het koffertje”. Dit type wist zich ruim drie jaar staande te houden. In 1960 werd het opgevolgd door het type “Oto”.  Dit was een type dat maar liefst tot 1967 in productie is gehouden.

Natuurlijk werden er in al die jaren verschillende veranderingen toegepast, vooral om de dreigende concurrentie met andere merken aan te gaan.

In 1968 kwam de productie op gang van de “3800” met daar nog tussendoor de productie van de “5000” Solexen met de zeer kleine wielen en de Solex Flash met cardan aandrijving.

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..