Restaurant Apicius

Welkom bij restaurant Apicius

Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt Michelinster restaurant Apicius. Eigenaren zijn Thorvald en Gaylord de Winter die met hun restaurant in Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.

Dat de samenwerking van Thorvald en Gaylord meer is dan de som der delen wordt door de nationale en internationale culinaire pers onderschreven. Michelin plaatst 1 ster voor de naam Apicius in hun beroemde gids. Gault-Millau kent 16 punten toe en onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar. Het prestigieuze wijnvakblad Wine Spectator was zo onder de indruk van de wijnkaart dat zij een Best of Award of Excellence toekenden. Voor hun wijn-spijscombinaties ontvingen de broers De Winter de Penfolds Culinary Trophy.

Een Michelin ster schept verplichtingen, weten Thorvald en Gaylord. Aan de kwaliteit wordt dan ook niet getornd. Maar door creatief om te gaan met menu’s en prijzen, weet Apicius ook steeds vaker jongere gasten aan zich te binden.

Menukaart

Thorvalds ideeën over smaak hebben zich natuurlijk niet van de ene op de andere dag gevormd. De trefzekerheid in het combineren van smaken valt te herleiden tot een gedegen opleiding in de klassieke Franse keuken en zijn talent om het eigentijdse element in zijn keuken te integreren. Na Hotelschool Ter Duinen in het Belgische Koksijde deed hij ervaring op in de keukens van ‘t Laurierblad in Berlare en Franse restaurants Michel Bras in Laguiole en Alain Ducasse in Monte Carlo.

Bekijk hier de menukaart van restaurant Apicius.

Thorvald: “Klassiek? Ja, dat is de basis, maar mijn keuken is in meer dan één opzicht eigentijds. Het ingrediënt – de smaak – staat bij mij altijd voorop. Ik besef dat ik nooit beter kan koken dan de kwaliteit van mijn producten. Met mijn keuken volg ik de seizoenen op de voet. Daardoor proef je bij mij altijd de tijd van het jaar. Of het nu vis, groente of wild betreft; smaak staat voorop.

U kunt online reserveren via de website van restaurant Apicius.

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..