Kindcentrum Helmgras

Kindcentrum Helmgras

Over Kindcentrum Helmgras

Kindcentrum Helmgras biedt onderwijs en opvang onder één dak, met één visie, één team en één leiding. Bij ons ontwikkelen kinderen zich tot nieuwsgierige en zelfstandige wereldburgers die stevig in hun schoenen staan. Om een goede basis te leggen voor talentontwikkeling zorgen wij voor een veilige omgeving. Daarin staat de onderlinge verbinding tussen leerlingen, teamleden en ouders centraal.

Een dynamisch team van medewerkers, met een grote verscheidenheid aan talenten, prikkelt de nieuwsgierigheid van de kinderen. Wij laten hen nieuwe dingen ontdekken en gaan met het talent aan de slag. Zo halen wij het beste uit onze leerlingen en komen alle kinderen ‘goed uit de verf’.

Missie en visie

Elk kind is uniek met zijn eigen talenten. Op Helmgras ontdekken en ontwikkelen kinderen zelf hun talenten en vaardigheden. En daar zijn we samen trots op!

Ons doel is om vanuit zelfvertrouwen en uitdaging het beste uit iedereen te halen. De leerling die Helmgras verlaat is respectvol naar anderen en zijn omgeving en is klaar voor het voortgezet onderwijs. Hij is zich bewust van zijn eigen leerstijl, valkuilen en kwaliteiten en kan daar krachtig en vol overtuiging mee omgaan. Nieuwsgierig en vol zelfvertrouwen stapt hij de wereld!

Een stevige basis

Respect & zelfverzekerdheid
Vertrouwen in kinderen vormt de basis om tot leren te komen. Wij helpen kinderen op te groeien tot respectvolle, besluitvaardige en zelfbewuste volwassenen die stevig in hun schoenen staan.

Orde & structuur
Kinderen leren het meest in een omgeving die vertrouwd en veilig voelt. Orde en structuur vormen daarvoor de basis. Onze teamleden stimuleren positief gedrag en hanteren allemaal dezelfde schoolregels. Zo zorgen we voor voorspelbaar onderwijs.

Toegankelijk & verbonden
In alle groepen leren kinderen samenwerken. De onderlinge verbondenheid wordt zichtbaar bij het samen vieren van de katholieke feesten en optredens als de maandsluiting. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een goede samenwerking met u als ouder.

Talentvolle kinderopvang

Talentontwikkeling ziet u ook terug in de activiteiten bij de opvang. Dagelijks bieden wij activiteiten aan op het gebied van koken en bakken, creativiteit, sport en spel, techniek, dans en drama, afgestemd op de leeftijdscategorie.

Workshops
Daarnaast maken we gebruik van experts voor het geven van verschillende workshops. Bijvoorbeeld in samenwerking met Toonbeeld.

Vakantieprogramma
Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen deelnemen aan een gevarieerd vakantieprogramma. Daarin plannen wij geregeld uitstapjes, waarbij wij gebruik maken van het openbaar vervoer of van onze eigen personenbus.

Voor meer informatie kijk op onze website Kindcentrum Helmgras.  Heb je vragen, dan kun je ons altijd even bellen of gebruik maken van het contactformulier.

Kindcentrum Helmgras – Talentvolle ontwikkeling

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..