Het Ruiterhuys

De Sfeer bij Het Ruiterhuys

Het Ruiterhuys is gevestigd in het Noord-Hollandse Bakkum, gemeente Castricum. Een gezellig restaurant in een traditioneel gebouwde houten “schuur” met dikke eiken balken en gebinten. Het geheel is landelijk en stoer ingericht en heeft door de altijd brandende open haard een warme en uitnodigende sfeer. De inrichting bestaat uit natuurlijke materialen met houten tafels en comfortabele stoelen. De twee verdiepingen van Het Ruiterhuys zijn met elkaar verbonden door een houten boomstamtrap van dikke delen. Ook op de tweede verdieping brandt een kachel. Een originele Noorse houtkachel van gietijzer met een enorm stoere uitstraling.

Bekijk hier de menukaart van Het Ruiterhuys

Binnenplaats

De gasterij is door middel van een glazen corridor verbonden met de stallen. Hierdoor kunt u altijd gemakkelijk (en droog) een kijkje nemen bij onze paarden en andere boerderijdieren. Door de corridor ontstaat tussen de gasterij en de stal een echte ouderwetse binnenplaats, waar de paarden veelal met hun hoofden naar buiten turen. Een heerlijke plek uit de wind en in de zon.

Terras

Aan de andere kant van het restaurant is een overdekt en verwarmd terras. Ook hier vindt u een grote open haard, waar u met een drankje in de hand in comfortabele “jachtstoelen” heerlijk kunt genieten van het vuur. Van hieruit heeft u zicht op de dieren van onze kinderboerderij en uw spelende kinderen. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op het water aan de ene zijde of het uitgestrekte natuurgebied van Landschap Noord-Holland.

Het Ruiterhuys heet u van harte welkom

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..