FrunsDansstudio

Castricumse ‘Beweegstudio’ van fysiotherapeuten en lindyhoppers Pauline Jansen en Wynzen Pauzenga

In 1987 en 1988 afgestudeerd als fysiotherapeuten en met veel werkervaring zijn Pauline Jansen en Wynzen Pauzenga overtuigd van hun missie: ‘ op een leuke manier structureel bewegen als onderhoud van lichaam en geest”. Met andere woorden bewegen als preventie voor diverse klachten. Vaak is dansen volgens hun de vorm om dat langdurig op een leuke manier vol te houden. Naast het fysieke aspect speelt ook het sociale aspect een grote rol. Wekelijks oefenen, toewerken naar optredens, samenkomen en koffie drinken en er een sociale groep aan over houden.

Naast diverse andere dans en beweeg-vormen is de authentieke jazzdans Lindyhop een belangrijke activiteit van de Frunsdansstudio. Pauline en Wynzen zijn eraan verslaafd. Het maakt hunzelf meer dan blij en zijn al jaren bezig via diverse vormen van de lindyhop om mensen hierdoor in beweging te krijgen. Lagere schoolkinderen, psychogeriatrische bejaarden, verstandelijk gehandicapten, het verzorgen van demonstraties en theaterproducties. Ook werkten ze samen met Herman Brood en Jan Smit.

De Frunsdansstudio is officieel een ‘danstherapeutisch centrum’.  Eigenlijk is het meer een ‘beweeg’therapeutisch centrum. Muziek en dans wordt vaak gebruikt bij de andere lessen, maar bij de weerbaarheidscursus “Oprechtrechtop’ en ouderenfitheidstraining ‘BeweegBewust’ gaat het ook over innerlijke rust, gecontroleerd functioneel bewegen, concentratie, coordinatie en nog veel meer essentiele aspecten van het bewegen. Met ‘Dancespecial’, voor mensen met een verstandelijke beperking, geven de leerlingen zelf les aan elkaar en worden optreeddansjes geoefend en af en toe opgetreden.

Het culturele aspect krijgt ook zeker aandacht tijdens de meeste lessen. Fruns heeft ook enkele theatershows gemaakt.  Vooral met lindyhop worden regelmatig Jazzclubs georganiseerd in Cultureel Podium De Bakkerij.

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..