Clusius College Castricum

Clusius College Castricum

Het Clusius College Castricum is gevestigd aan de Oranjelaan. Het Clusius College heeft vestigingen in acht gemeenten ten noorden van het Noordzeekanaal. Bij het Clusius College kunnen opleidingen voor vmbo-groen worden gevolgd. In Alkmaar, Hoorn en Schagen kan de leerling na het behalen van het vmbo-diploma binnen het Clusius College doorstromen naar een mbo-opleiding. Naast deze opleidingen verzorgt het Clusius College Castricum bedrijfsopleidingen en cursus- en contractonderwijs. Op de vestigingen staat persoonlijke aandacht voor de leerlingen voorop.
De naam van de school is te danken aan Carolus Clusius. Dat is de Latijnse naam voor Charles de l’Ecluse (1526 – 1609). Deze Zuid-Nederlandse plantkundige beschreef als eerste de tulp en voerde deze in Nederland in. Naast de tulp heeft hij onder andere de volgende planten ingevoerd: de paardenkastanje, de plataan, de snijboon en de jasmijn.

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..