Castricumse Rugby Club

Welkom bij Castricumse Rugby Club

Over Castricumse Rugby Club

Hartelijk dank voor het bezoeken van onze pagina. Dit betekent dat u geïnteresseerd bent in rugby en mogelijk specifiek in de Castricumse Rugby Club. De Castricumse Rugby Club is opgericht in 1968 door Kees Kabel. Binnen 10 jaar stond er een club met verschillende senioren teams en nog meer jeugd. Dankzij een goede lichting colts, uiteraard uit eigen kweek, maakte de club in 1982 de stap naar het hoogste platform, de ereklasse.

In 1987 werd het eerste landskampioenschap gevierd met de intrek in het nieuwe, door de leden gebouwde, clubhuis op sportpark Wouterland. Dit is onze thuisbasis sinds 1985. CasRC heeft naast twee verlichte speelvelden, volledig ingericht met helden van nu en toen. Haar clubhuis verfraaid met een bijna professionele keuken, een zestal kleedkamers en een volledig ingericht fitness centrum.

Landskampioenschap

In 1988 werd het kampioenschap geprolongeerd. Bijna een decennium streed de formatie uit Castricum mee om het landskampioenschap. Echter in 1996 volgde de kentering met heroïsche wedstrijden ter voorkoming van degradatie. Het toenmalige bestuur nam een drastisch besluit om het tij te keren. Men besloot de selectie te versterken met buitenlanders, Nieuw Zeelanders wel te verstaan. De genomen weg was op dat moment de juiste en in 2000 kon in Castricum het landskampioenschap wederom gevierd worden. Het jaar 2000 was het beste jaar van de Duinranders, naast het landskampioenschap, werd ook de beker titel en de nationale Sevens titel veilig gesteld. Tevens werd het eerste, nu legendarische, Ameland Beach toernooi op de naam van CasRC geschreven.

Sinds de komst van de eerste buiten EU spelers,  JT, Greg en Raymond, zijn er altijd Nieuw Zeelanders in Castricum geweest. De komst van Gavin Roberts, als trainer/speler luidde een nieuwe tijdperk in met vijf opeenvolgende landskampioenschappen vanaf 2003 tot en met 2007. De meeste Nieuw Zeelanders hebben in Nederland een leven opgebouwd en dragen nog steeds bij aan het clubgevoel van CasRC.

Internationaal

Naast de diverse landkampioenschappen heeft CasRC zich ook in Europa doen gelden. In 2001 werd de prestigieuze EURO cup competitie gestart.  Het eerste jaar eindigden de Castricummers op de derde plaats, na een nipt verlies in de eerste uitwedstrijd. In 2003 was het dan zover en mocht CasRC de cup in ontvangst nemen. De Eurocup werd opgevolgd door de ING cup, een competitie tussen de beste Belgische en Nederlandse clubs. In deze competitie was Castricum altijd bij de laatste twee teams te vinden en wonnen twee maal de finale (2005/2007). De fraaie ING leeuw en de cup met de grote oren zijn nog steeds in het clubhuis te vinden.

Helaas kwam er in 2008 een einde aan de internationale competitie. Spelers van Castricum kunnen echter hun internationale ei kwijt in de nationale selecties van de jeugd en de senioren. Daarnaast heeft Castricum regelmatig buitenlandse teams te gast om hun krachten met elkaar te meten.

Teams

Naast vier senioren teams, waaronder een damesteam, heeft Castricum in alle gelederen van de jeugd een eigen team. De sfeer van de club is zeer goed, open, warm ,  vriendelijk. De bekende gastvrijheid wordt door velen gewaardeerd. Kom dit zelf ervaren bij een bezoek aan onze club.

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..