Castricumse Oratorium Vereniging

Welkom Bij De Castricumse Oratorium Vereniging

Over De Castricumse Oratorium Vereniging

De Castricumse Oratorium Vereniging werd op 26 november 1968 opgericht. De Vereniging groeide in de loop van de jaren uit tot ongeveer 115 leden.

Het woord Oratorium betekent niet dat we uitsluitend oratoria uitvoeren. Het veelzijdige repertoire van het koor beweegt zich tussen de barok – Bach, Händel, maar ook de muziek van o.a. Elgar en Orff. Meer daarover vindt u onder concertgeschiedenis.

De C in COV houdt verband met de vestigingsplaats van ons koor: Castricum. Dat wil niet zeggen dat onze leden allemaal uit Castricum komen. Integendeel, een flink deel komt uit naburige plaatsen.

Doorgaans geven we eenmaal per jaar een uitvoering van een concert in de Pancratiuskerk te Castricum. Maar ook eens in de vier jaar in het Concertgebouw te Amsterdam (in samenwerking met de oratorium koren van Bergen en Schagen).

Pieter-Jan Olthof werd in 1946 in Alkmaar geboren. Hij genoot zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde piano bij Jan de Man, klavecimbel bij Janny van Wering, koordirectie bij Frans Moonen en orkestdirectie bij Louis Stotijn. Behalve als pianoleraar is hij een veel gevraagd docent orkestdirectie en heeft als zodanig aan veel nationale cursussen medewerking verleend. Ook geeft hij lezingen over verschillende onderwerpen, met name over Bach en diens werken.

Als muziekleraar was hij jarenlang verbonden aan de Adriaan Roland Holstschool te Bergen. Daar gaf hij jaarlijks met het schoolkoor een concertuitvoering. Pieter-Jan Olthof leidt behalve het koor van de Castricumse Oratorium Vereniging ook de koren van de Koorvereniging Bergen en het Oratorium koor Schagen. Hij is tevens de vaste dirigent van het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland, dat behalve de begeleiding van de uitvoeringen van deze drie koren ook veelal jaarlijks een eigen concertuitvoering geeft waaraan vele gerenommeerde solisten hun medewerking hebben verleend. Ook leidde hij jarenlang het Noord-Hollands Jeugdorkest, een 90 leden tellend symfonie-orkest met de meest talentvolle jonge muzikanten uit Noord-Holland.

Pieter-Jan Olthof heeft als uitvoerend musicus een breed repertoire: van Monteverdi tot de grote klassieke componisten uit de 20ste eeuw, maar ook filmmuziek (John Williams) en Leonard Bernstein.

Het Orkest

In 1973 werd het begeleidingsorkest voor Noord-Holland opgericht om te voorzien in de behoefte van orkestbegeleidingen bij de uitvoeringen van de talrijke koren in Noord-Holland. Het orkest staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof, die, naast dirigent van de Castricumse Oratorium Vereniging, tevens dirigent is van de oratorium koren in Schagen en Bergen. Dit heeft geleid tot een hechte samenwerking tussen koren en het orkest.

Word Lid

Voor nieuwe leden in alle stemsoorten is altijd plaats. Wilt u meer weten en vooral horen? Wij nodigen u graag uit eens vrijblijvend te komen luisteren en eventueel mee te zingen op een repetitie op donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Dorpskerk, Kerkpad 1 te Castricum. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Wanneer u komt kunt u zich melden bij een van de bestuursleden. Lees hier meer over het lidmaatschap bij de Castricumse Oratorium Vereniging.

Waarderingsspeld

Mooie start van 2019! Maandag 7 januari 2019 ontving de COV tijdens de nieuwjaarsreceptie uit handen van de burgemeester de gemeentelijke waarderingsspeld.

 

Is dit uw bedrijf?

Ben u eigenaar of wilt u eigenaar worden van deze vermelding/bedrijf/evenement, laat het ons weten.

Claim it now!

Claim This Listing

Wordt eigenaar van deze vermelding en u krijgt volledige toegang om al uw gegevens aan te passen en/of bij te werken. Verander uw foto's, openingstijden en nog veel meer..