Veteranendag Castricum Uitgeest Limmen Akersloot

When:
22/06/2019 @ 09:00 – 15:00
2019-06-22T09:00:00+02:00
2019-06-22T15:00:00+02:00
Where:
Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot
Cost:
Free
Contact:
Het Veterane Comité
Veteranendag Castricum Uitgeest Limmen Akersloot @ Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot

Veteranendag Castricum 2019

Op zaterdag 22 juni a.s. kunt u weer de Veteranendag Castricum en Uitgeest beleven. Elk jaar organiseert het Regionale Veteranen Comité in samenwerking met de gemeente Castricum en gemeente Uitgeest dit mooie evenement. Dit jaar is het voor de 14e keer dat de Regionale Veteranendag wordt gehouden.

Het start- en verzamelpunt voor de voertuigen is bij Partycentrum A9 (voorheen Bobs Saloon) in Uitgeest.

8:15 uur zullen alle voertuigen gereedstaan om vervolgens rond de klok van 8.50 uur te kunnen starten aan de tour. Tot die tijd is het mogelijk dat er zich dan ook veteranen bij de colonne kunnen voegen, zodat ze de hele rit mee kunnen rijden! Hier stapt ook het muziekkorps van Uitgeest in één van de wagens. Vervolgens rijdt de colonne dan via de Geesterweg, Populierenlaan, Bonkenburg, Middelweg naar het gemeentehuis van Uitgeest, om daar de burgemeester Mw W. Verkleij op te halen. Mw W. Verkleij zal dan de gehele route meerijden in één van de militaire voertuigen. Tijdens de optocht door Uitgeest zal het muziekkorps zorgen voor vrolijke muziek. Hierdoor zal iedereen in het dorp er op attent worden gemaakt, dat de Veteranendag 2019 een feit is.

Van Uitgeest naar Limmen en Akersloot

Wanneer de colonne Uitgeest verlaat, wordt eerst het muziekkorps weer teruggebracht. Daarna gaan de voertuigen richting het centrum van Castricum om ook daar alle inwoners ervan op de hoogte te stellen dat de Veteranendag Castricum en Uitgeest inmiddels is begonnen.

De route van de colonne

9.15 uur: Vertrek de colonne richting Middelweg tot aan de kruising bij café “De Bonte Vivant” in Uitgeest.

9.30 uur: Vertrek de colonne vanaf de Bonte Vivant.

Route: rechtsaf provinciale weg op, dan rechtsaf de Geesterweg in richting Akersloot, langs Partycentrum A9. Dan via Roemersdijk en linksaf de Buurtweg op. Dan via de Startingerweg richting zuid. Via de Uitgeesterweg richting Limmen, via het Hazelaantje, Zuiderlaantje en Schoolweg de Dusseldorperweg op. Deze weg volgen tot de Visweg. Daar gaat de colonne linksaf en dan op de provinciale weg nogmaals linksaf richting Castricum. Na deze dorpskernen te hebben gehad, vervolgt de colonne zijn route via N203, dan de Zeeweg en via de Soomerwegh richting het oude Raadhuis aan de Dorpsstraat in Castricum.

Naar Castricum centrum

Bij de T-splitsing Limmen, Castricum en Uitgeest aangekomen gaat de colonne rechtsaf de Zeeweg op. Vervolgens bij de rotonde linksaf de Soomerwegh op. Bij de tweede rotonde (aan het einde van de Soomerwegh) rechtsaf de C.F. Smeetslaan op. Bij de volgende rotonde linksaf de Dorpsstraat in. Daar zullen de voertuigen halt houden bij Hotel Het Oude Raadhuis.

10.10 uur: De colonne komt aan bij hotel Het Oude Raadhuis. Daar wordt een tijdelijke static-show gehouden. De voertuigen zijn van dichtbij te bewonderen en toegankelijk voor iedereen. Vanaf dit punt is het ook mogelijk dat er tijdens het laatste stuk van de route nog veteranen mee kunnen rijden naar het gemeentehuis van Castricum.

10.50 uur: Als de colonne vanaf het oude Raadhuis weer vertrekt, voegt de burgemeester van Castricum, Dhr T. Mans zich bij het gezelschap. Tevens stapt ook Emergo (het muziekkorps van Castricum) in één van de grote vrachtwagens. Zij zullen het laatste stuk tot aan het gemeentehuis uitbundig muziekstukken spelen. Zowel de static-show bij het oude Raadhuis in Castricum, alsmede bij het gemeentehuis zijn vrij toegankelijk voor de toeschouwers. Hier heeft u de gelegenheid om met de veteranen in contact te komen en de mooie verzameling militaire voertuigen goed te kunnen bezichtigen.

De route vanaf Het Oude Raadhuis naar het Gemeentehuis van Castricum: Dorpsstraat – Stationsweg – Mient – Ruiterweg – Prinses Beatrixstraat – C.F. Smeetslaan – Soomerwegh – Geesterduinweg – C.F. Smeetslaan (Gemeentehuis Castricum).

Rond 11.30 uur zal de colonne aankomen en worden ontvangen door de burgemeester van Castricum, Dhr T. Mans bij de ceremoniële ingang. Daar zullen ook alle voertuigen operationeel geparkeerd voor iedereen klaar staan.

Nederlandse vlag ceremonie

Om 15.00 uur zullen de voertuigen weer vertrekken. De Nederlandse vlag zal dan op traditionele wijze worden gestreken. Daarmee zal de Veteranendag rond de klok van 15.10 uur officieel beëindigen.

Als blijk van waardering vragen wij aan de lokale bewoners van Castricum en ook die van Uitgeest, om tijdens deze dag de Nederlandse vlag uit te hangen. Dit zal het Veterane Comité zeer op prijs stellen en zeer waarderen.

Bent u een (oud)Veteraan? Dan bent u van harte welkom om deze dag met ons mee te rijden.

Hierbij alvast onze dank en wij wensen u een hele mooie dag.

Het Veterane Comité Castricum en Uitgeest

Blijf op de hoogte en meld je aan bij de Castricum.info Facebook Groep.

Leave your comment