Veteranendag Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot

Wanneer:
23/06/2018 van 09:00 – 16:00
2018-06-23T09:00:00+02:00
2018-06-23T16:00:00+02:00
Waar:
Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot
Kosten:
Gratis
Contact:
Het Veterane Comité
Veteranendag Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot @ Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot

Veteranendag Castricum 2018

Op zaterdag 23 juni a.s. wordt de Veteranendag Castricum en Uitgeest door het Regionale Veteranen Comité in samenwerking met de gemeente Castricum en gemeente Uitgeest georganiseerd. Dit jaar is het voor de 11e keer dat de Regionale Veteranendag wordt gehouden.

Het start/verzamelpunt voor de voertuigen is bij partycentrum A9 (voorheen Bobs Saloon) in Uitgeest. Omstreeks 8:15 zullen alle voertuigen gereedstaan om vervolgens rond de klok van 9:00 te kunnen starten aan de tour. Tot die tijd is het mogelijk dat er zich dan ook veteranen bij de colonne kunnen voegen, zodat ze de hele rit mee kunnen rijden! Vervolgens rijdt de colonne dan via de Geesterweg, Populierenlaan, Bonkenburg, Middelweg naar het gemeentehuis van Uitgeest om de burgemeester, Mw W. Verkleij, op te halen. Mw W. Verkleij zal dan de gehele route meerijdt in 1 van de militaire voertuigen. Tevens stapt daar ook het muziekkorps van Uitgeest in één van de wagens. Tijdens de optocht door Uitgeest zal het muziekkorps zorgen voor vrolijke muziek. Hierdoor zal iedereen in het dorp er op attent worden gemaakt, dat de Veteranendag een feit is.

Van Uitgeest naar Akersloot en Limmen

Wanneer de colonne Uitgeest verlaat, wordt eerst het muziekkorps weer teruggebracht. Daarna gaan de voertuigen richting de dorpskernen van Akersloot en Limmen om ook daar alle inwoners er van op de hoogte te stellen dat de Veteranendag Castricum en Uitgeest inmiddels is begonnen.

9.15 uur. De route: De colonne vertrekt dan vanaf de Bonte Vivant en gaat dan rechtsaf de provinciale weg op. Om vervolgens rechtsaf te slaan de Geesterweg in richting Akersloot en langs Bobs Party Saloon. Afslaan via Roemersdijk, linksaf de Buurtweg op. Dan via de Startingerweg richting zuid. Via de Uitgeesterweg richting Limmen, via het Hazelaantje, Zuiderlaantje en Schoolweg de Dusseldorperweg op. Deze weg volgen tot de Visweg. Daar linksaf en dan op de provinciale weg weer linksaf richting Castricum.

Naar Castricum centrum

Na deze dorpskernen te hebben gehad, vervolgt de colonne zijn route via N203, de Zeeweg en de Soomerwegh, richting het oude Raadhuis aan de Dorpsstraat in Castricum. Daar zal de colonne worden ontvangen door de burgemeester van Castricum, Dhr T. Mans. Daar wordt dan een tijdelijke static-show gehouden. Vanaf dit punt is het mogelijk dat er tijdens het laatste stuk van de route nog veteranen mee kunnen rijden naar het gemeentehuis van Castricum.

Als de colonne vanaf het oude Raadhuis weer vertrekt, voegt de burgemeester van Castricum, Dhr T. Mans zich bij het gezelschap. Tevens stapt ook het muziekkorps van Castricum in één van de grote  vrachtwagens om het laatste stuk tot het gemeentehuis uitbundig muziek te spelen. Zowel de static-show bij het oude Raadhuis in Castricum, alsmede bij het gemeentehuis zijn vrij toegankelijk voor de toeschouwers. Hier heeft u de gelegenheid om met de veteranen in contact te komen en de mooie verzameling militaire voertuigen goed te kunnen bezichtigen.

10.40 uur. De route vanaf Het Oude Raadhuis naar het Gemeentehuis van Castricum: Dorpsstraat – Stationsweg – Mient – Ruiterweg – Prinses Beatrixstraat – C.F. Smeetslaan – Soomerwegh – Geesterduinweg – C.F. Smeetslaan (Gemeentehuis Castricum). Rond 11.20 uur zal de colonne aankomen bij de ceremoniële ingang, waar alle voertuigen operationeel worden geparkeerd.

Nederlandse vlag ceremonie

Om 15.30 uur zullen de voertuigen weer vertrekken en zal de Nederlandse vlag op traditionele wijze worden gestreken. Daarmee wordt de Veteranendag rond de klok van 16.00 uur officieel beëindigd.

Als blijk van waardering worden de lokale bewoners van Castricum en haar dorpskernen en ook die van Uitgeest, verzocht om tijdens deze dag de Nederlandse vlag uit te hangen. Dit zal het Veterane Comité zeer op prijs stellen en zeer waarderen.

Bent u een (oud)Veteraan? Dan bent u van harte welkom om deze dag met ons mee te rijden.

Hierbij alvast onze dank en wij wensen u een hele mooie dag.

Het Veterane Comité Castricum en Uitgeest

Geef uw reactie